KENNY ROBY & 6 STRING DRAG – TIRED OF FEELIN’ GUILTY: 25 YEARS OF KENNY ROBY & 6 STRING DRAG

De in North-Carolina wonende Kenny Roby wordt door zijn collega-muzikanten zoals Steve Earle, de betreurde Neil Casal en Patterson Hood van ‘Drive-By Truckers’ als één van de allerbeste songschrijvers in Amerika beschouwd, vooral dan toch van alt.country-, rootsrock- en Americana-liedjes. Hij schrijft voor andere artiesten, maar hij neemt sinds de oprichting in 1993 zelf ook heel wat van die nummers solo op of samen met zijn band ‘6 String Drag’. De huidige bandleden zijn gitarist Louis Rodriguez, bassist Rob Keller, drummer Dan Davis, toetsenist John Ginty en saxofonist Matt Douglas.

Toch zal zijn naam voor velen onder ons nog altijd vrij onbekend zijn, maar daar kan nu verandering in komen als u zich de moeite wilt getroosten om eens grondig te gaan luisteren naar de pas verschenen verzamelplaat “Tired Of Feelin’ Guilty: 25 Years Of Kenny Roby & 6 String Drag”. Kenny Roby’s stem zal ongetwijfeld vergelijkingen oproepen met die van Elvis Costello, maar zijn muziek herinnert ons aan werk van o.a. Bruce Springsteen, ‘Tom Petty & The Heartbreakers’ en ‘Drive-by Truckers’.

Op het verzamelalbum krijgen we niet minder dan 22 songs die uit het uitgebreide solorepertoire en dat van ‘Kenny Roby & 6 String Drag’ werden geselecteerd. Het is een uitstekende afwisseling tussen rock’n’roll-liedjes en prachtige ballads waarin zijn vocaal talent volledig tot uiting kan komen. In de eerste categorie noteren we de rocknummers “Gasoline Maybelline”, “Small Town Punks”, “I Wish I Would” (zie video 1), “Bottle Of Blues”, het als iets van Elvis Costello klinkende “Kingdom Of Getting’ It Wrong” (zie video 2), “Wilderness” en het op ‘Tex-Mex’-klanken gebaseerde “Why Can’t I Be You”. Bij de mooiste ballads rekenen we de songs “In A Dress”, “Ace, My Radio & Baseball”, “I Miss The Drive-In” (= puur Costello), liefdesliedje “Elaine”, het intimistische “Memories & Birds” en “Top Of The World”, de titeltrack van hun laatste album.

Na een vrij lange uitstap voor een solocarrière heeft Kenny Roby zijn zeskoppige formatie ‘6 String Drag’ opnieuw samengebracht in 2015 voor de opname van het album “Roots Rock’N’Roll” en het vorig jaar op de markt gebrachte album “Top Of The World”. Met de release van deze uitstekende verzamelaar met het beste werk uit hun 25 jaar bestaan hopen we dan ook dat hij en zijn band er hernieuwde goesting in krijgen om opnieuw samen op te treden en nog vele nieuwe platen te maken, want van dit soort heerlijke muziek krijgen wij alvast nooit ofte nooit genoeg.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Schoolkids Records
Distr.: V2 Benelux

video